De Pier: Brabants genieten van een vakantiepark in de natuur…

Je hebt een druk leven en hebt, net als de meeste mensen, te maken met spanning en stress. Het is gezond om zo nu en dan een stap terug te doen en even lekker op vakantie te gaan. Ga op vakantie in het zuiden van Nederland en geniet van de prachtige natuur. In Brabant liggen een aantal prachtige natuurgebieden. Vakantiepark De Pier is dé ideale uitvalsbasis voor een heerlijke natuurvakantie in Brabant!

Vakantiepark in de bossen

Vakantiepark De Pier ligt midden in de natuur. Het vakantiepark is geleden in het Brabantse Uden. Het park ligt tegen de rand van het stuifzandgebied én de bossen van Bedaf. Hierdoor is het park omgeven door de schoonheid van de natuur. Loop door de bossen, luister naar de vogels, geniet van de voorbijlopende konijnen en eekhoorns én ervaar alles wat het Brabantse landschap te bieden heeft!
 

Vakantiehuizen midden in de natuur

Het grote voordeel van Vakantiepark de Pier? Onze vakantiehuizen bevinden zich op een toplocatie: midden in de natuur! 

Voor iedereen hebben we een geschikt vakantiehuis. We hebben vele verschillende soorten vakantiehuizen, van 2-persoons bungalows en 4-persoons chalets tot luxe villa’s voor 8 personen en comfortabele landhuizen voor 12 personen!

De huizen zijn omringd door bomen, heggen en bloemen. De huizen zijn van alle gemakken voorzien en hebben bijvoorbeeld een wasmachine, een magnetron, een televisie en een internetverbinding. Veel vakantiewoningen hebben een eigen tuin. Je kunt dus lekker buiten zitten en gezellig eten in de buitenlucht!

Bekijk alle vakantiehuizen en boek direct! 

Brabantse natuurgebieden in de omgeving

Het vakantiepark bevindt zich midden in de natuur, maar er bevinden zich ook nog een aantal prachtige natuurgebieden in de omgeving van het park. Hieronder een overzicht van deze natuurgebieden.

Natuurgebied Maashorst

Op zo’n 10 kilometer van De Pier bevindt zich Natuurgebied Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land. Het rustgebied bevindt zich in Oss, Landerd, Bernheze en Uden en heeft enorm veel te bieden. 

In het natuurgebied bevinden zich naaldbossen, verspreide heidevelden en boerenlandschappen. Het is de thuisbasis van vele dieren, waaronder dassen, kikkers, bizons, pony’s en vele vogelsoorten. Het is daardoor de perfecte locatie voor een wandelvakantie in Nederland.

Het Groene Woud

Op een klein half uur rijden van De Pier ligt Het Groene Woud. Het nationale landschap ligt bij Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Het gebied bestaat uit bossen, moerassen, heiden en agrarische landschappen. Geniet hier van het bijzondere natuurgebied én de Brabantse gastvrijheid.

Landgoed Tongelaar

Je bent in zo’n 30 minuten rijden bij Landgoed Tongelaar. Het landgoed ligt ten noorden van de plaats Mill, ver van de drukke steden en snelwegen vandaan. In Landgoed de Tongelaar is het stil. Het is daardoor dé ideale locatie om helemaal tot rust te komen.

Ga op wandeltocht door het platteland en bekijk de prachtige boerderijen met biologische akkers. Geniet op de binnenplaats van de centraal gelegen kasteelburcht en neem hier iets te drinken. 

Zoals in de andere natuurgebieden, vind je hier veel verschillende, bijzondere dieren, zoals dassen. In Natuurgebied Tongelaar bevinden zich wel 50 verschillende diersoorten! Je moet wel geluk hebben om deze sluwe dieren te kunnen bewonderen, maar het is misschien een leuke uitdaging om er één te vinden!

Kraaijenbergse Plassen

Dichtbij Vakantiepark de Pier bevinden zich de Kraaijenbergse Plassen, een prachtig stuk natuur. Het is de ideale locatie voor een wandeling of een fietstocht. Door de vele plassen is het ook een goede locatie om watersporten te beoefenen. Daarnaast bevinden zich hier vele soorten vogels, zoals eenden, ganzen en zwanen. Het is de thuisbasis van de roodkeelduiker, die misschien wat moeilijker is om te spotten.

Kasteel Heeswijk

Op een kleine 15 kilometer van het vakantiepark ligt Kasteel Heeswijk. Dit kasteel is afkomstig uit de 11de eeuw en werd in 2005 voor het laatst gerestaureerd. Het monumentale kasteel bevindt zich in een groene, bosrijke omgeving.

Je kunt het kasteel zelf bezoeken óf gebruik maken van een gids, die informatie geeft over de geschiedenis van het kasteel. Bezoek het museum, de wapenzaal en de prachtige tuin. Sluit de dag af met een bezoek aan de bourgondische brasserie mét een prachtig uitzicht op het kasteel.