Veilig op vakantie in Nederland? Lees alles over onze maatregelen en de speciale corona-omboekflexibiliteit

 
COVID Proof

Rustige en ontspannende vakantie

  1. Rustige en ontspannende vakantie

De Pier: voor een rustige en ontspannende vakantie 

Vakantiepark de Pier is hét vakantiepark om even te ontsnappen aan alle drukte. Doordat we ons bevinden in de Brabantse bossen is het dé locatie om even écht helemaal tot rust te komen.

We bieden niet alleen een prachtige natuur, comfortabele vakantiehuizen én een gemoedelijke sfeer. We helpen onze bezoekers ook om mindfull te leven. 

Veel mensen ervaren stress en voelen zich onrustig. Mindfull leven zorgt voor kalmte, dankbaarheid en geluk. Het kan daardoor een enorm positieve impact op ons leven hebben.

In het nu leven

Bij vakantiepark De Pier helpen we onze bezoekers door bewust in het nú te leven. Bewust, door de automatische piloot af te zetten. In het nu, doordat we ons concentreren op de dingen om ons heen, zoals de prachtige natuur die Brabant ons te bieden heeft. 

We helpen met mindfull leven door een comfortabel vakantiehuis op een prachtige locatie aan te bieden. Je bent omringd door de bossen en de dieren die hier leven. Daarnaast helpen we met relaxen door speciale workshops aan te bieden. Deze workshops richten zich op het leven in het nú en niet in het verleden of in de toekomst. 

Het nu is namelijk het enige dat er is. Al het mooie dat het leven te bieden heeft speelt zich nu af. Met onze workshops én ons vakantiepark benadrukken we dit.  Je komt hierdoor helemaal tot rust tijdens de vakantie, maar je wordt ook geïnspireerd om een mindfull leven te leiden wanneer je weer thuis bent. 

 

Ontspannen wandeling in de bossen

De Pier is een vakantiepark in de Brabantse natuur, dat omringd is door de bossen. Het is gezond om te wandelen in de bossen. Wandelen in de natuur heeft een rustgevende werking op het lichaam, waardoor het stressniveau wordt afgebouwd. Dit komt door de frisse boslucht, de groene omgeving én de inspanning die een wandeltocht met zich meebrengt.
Een wandeling in de bossen zorgt daarnaast voor een prikkeling van de zintuigen. Je ruikt de geur van de natuur, hoort de vogels fluiten en ziet de veelzijdigheid van het buitenleven. Hierdoor is een wandeling in de bossen dé manier om mindfull in het nu te leven.
Link naar eerder bericht


Workshops om bewust te leven 

Regelmatig organiseren we workshops die helpen bij een bewust leven. Hieronder staan een aantal voorbeelden van workshops die we organiseren:


De Wim Hof Methode

Wim Hof is internationaal bekend is als ‘’The Iceman’’. Wim ontwikkelde een vernieuwende methode, waarmee hij aantoonde dat het mogelijk is om een autonoom zenuwstelsel te beïnvloeden. Dit is iets wat volgens de biologieboeken onmogelijk zou zijn.
Wim geeft regelmatig workshops aan bezoekers van vakantiepark De Pier. Deze workshops richten zich op het trainen van het zenuwstelsel. Veel mensen ervaren namelijk stress en hebben moeite met ontspanning. Hierdoor krijgen lichaam en geest onvoldoende kans om te herstellen én dingen te verwerken. Door steeds maar door te blijven gaan lopen allerlei lichaamsprocessen vast. 
Doordat veel mensen op de automatische piloot leven en continu aan het nadenken zijn, is de lijn tussen inspanning en ontspanning dun geworden.
Wim richt zich op de ademhaling. Hij leert bijvoorbeeld om een stressreactie na te bootsen, door hevig te ademen. Door vervolgens op een ontspannen manier adem te halen, leert hij het lichaam opnieuw wat het verschil is tussen inspanning en ontspanning.
Bekijk onze agenda met workshops.


Yoga en meditatiecursussen

Sinds 2018 hebben we onze eigen Yoga Villa. Het is een prachtig Yoga Retreat, dat zich midden in de bossen bevindt. Het is daardoor dé ideale locatie om Yoga-oefeningen uit te voeren en tot rust te komen.
In onze Yoga Villa onderwijzen we verschillende Yogastijlen. Daarbij kun je denken aan Astangha, een vorm van Yoga waarbij het einde van iedere oefening het begin van de volgende oefening is. Daarnaast geven we Power Yoga; een training die zich vooral richt op het lichamelijke gedeelte van Yoga. Verder geven we Yin Yoga, waarbij we ons richten op het versterken van spieren en bindweefsel.
Naast Yoga organiseren we regelmatig meditatiesessies. Deze sessies vinden vooral in de ochtend en avond plaats en zorgen voor innerlijke rust. Meditatie is dé manier om de geest te trainen. Meditatie wordt steeds populairder omdat het zorgt voor meer emotionele balans. Het kan depressies en angstklachten verminderen. Het zorgt voor een betere concentratie én een gelukkiger gevoel. Daarnaast geeft meditatie nieuwe energie.


Bekijk onze agenda met workshops


Vakantiepark met paardenhotel


We hebben een prachtig paardenhotel. Het paardenhotel staat midden in de Bedafse bossen en bestaat uit 4 eersteklas stallen mét alle benodigde faciliteiten. De stal ligt aan De Maashorst, een prachtig bosgebied met vele ruiterpaden. Het is daardoor de ideale locatie voor een onvergetelijke en ontspannen tocht door de natuur.
Paardrijden kan stress verminderen. Onze speciale workshop ‘’Ontspannen op het Paard’’ richt zich op ontspanning. Je leert bijvoorbeeld om contact te maken met het paard en een vertrouwensband op te bouwen. Je leert daarnaast om te genieten van het rijden op een paard.