Veilig op vakantie in Nederland? Lees alles over onze maatregelen en de speciale corona-omboekflexibiliteit

 
COVID Proof

Ontdek De Omgeving

  1. Ontdek De Omgeving

Ontdek de omgeving van De Pier


Kijk eens over de grenzen van De Pier heen en zie wat er allemaal te beleven valt. Kom shoppen in het gezellige winkelhart van Uden, ontdek de speelboerderij om de hoek en maak een fietstocht tussen watervogels en Schotse Hooglanders.

 
Bedaf

Natuur

Van de prachtige natuur die je kent vanuit de Pier, kun je ook buiten de grenzen van het vakantiepark genieten! Maak een heerlijke wandeling door bossen en duinen of voel de wind in je haren op de fiets. Bij de receptie van het park kun je wandelroutes krijgen en bij de buurman kun je fietsen huren.

Natuurgebied De Maashorst

Vakantiepark De Pier is een uitloper van De Maashorst. Je loopt vanuit de Pier dan ook meteen dit prachtige natuurgebied in. Met een beetje geluk vind je zelf sporen van de rijke historie van dit gebied: van zwerfkeien tot werktuigen van jagers uit de steentijd!

Nationaal Landschap Het Groene Woud

Midden in Noord-Brabant, tussen Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch, ligt het Groene Woud: prachtige natte natuur met een heel eigen karakter. Het Groene Woud is zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Hiermee is het een visitekaartje van Brabant en Nederland.

Landgoed Tongelaar

In een uithoek van de provincie, ver van steden en verkeerswegen vandaan, is het on-Nederlands stil. Centraal staat een kasteelburcht, omringd door prachtige boerderijen. Je waant je er zo op het Franse platteland. Weet je al dat op Landgoed Tongelaar wel 50 dassen wonen?

Kraaijenbergse Plassen​

Ben jij een echte vogelaar? Dan moet je zeker een keer naar de Kraaijenbergse Plassen gaan. Je waant je hier aan de Friese meren, maar je bent toch echt in Brabant. In de winter rusten er grote groepen eenden, ganzen en zwanen. En als je geluk hebt, vind je zelfs een zeldzaamheid zoals een roodkeelduiker.

 
Sint Jan 's-Hertogenbosch

Cultuur

Ontdek de provincie van De Pier, Noord-Brabant, ook op cultureel gebied. De vele musea nemen je mee in de wereld van de kunst, natuur en de historie van de omgeving.

Natuurmuseum Brabant

In Tilburg combineer je cultuur en natuur in het Natuurmuseum Brabant. In het meest kindvriendelijke museum van Brabant beleeft de hele familie een verrassende dag. Duik met je neus in de natuur en leer spelenderwijs de leukste natuurweetjes!

Het Museumkwartier 's-Hertogenbosch

Het museumkwartier: Twee musea onder één dak. Het nieuwe Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch biedt samen met Het Noordbrabants Museum een veelzijdig aanbod van kunst en cultuur. Met ruim 5000 vierkante meter is het een van de grootste musea van Nederland!

Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk kent een bewogen geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1080. Het is in de loop van de eeuwen veelvuldig verwoest en herbouwd. De huidige vorm dateert uit 1835, het resultaat van een grondige verbouwing en uitbreiding naar de wensen van André, baron van den Bogaerde, die van Kasteel Heeswijk z’n woon- en werkpaleis maakt. Hij geniet vooral bekendheid als eerste Gouverneur van de Koning. De Provincie heeft Kasteel Heeswijk betiteld als Topmonument en is op verschillende dagen open voor publiek.

Eindhoven Museum

Ontdek het leven van de allereerste bewoners van Eindhoven in het Eindhoven museum. Op ware grootte nagebouwd beleef je hoe de mensen woonden, werkten en plezier maakten.

 
Dierenrijk

Beleef de omgeving

Wil je een keer een dagje er op uit? Dan hebben wij hier een paar tips voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk kun je ook bij de receptie terecht voor actuele informatie over evenementen en daguitjes.

Speelboerderij Hullie

Bij Speelboerderij Hullie kom je tijd en ogen tekort! Kinderen tot en met 12 jaar kunnen er zowel binnen als buiten heerlijk spelen. Zoals in de ballenbak met maar liefst 31.000 gekleurde ballen of op de supercoole klimvulkaan. Of de rodelbaan, waar je het hele jaar kunt sleeën zonder dat er sneeuw ligt! Ouders kunnen in de gezellige zitruimte terecht voor een drankje en iets lekkers.

Rondvaart Binnendieze 's-Hertogenbosch

De Binnendieze is met recht één van de grootste publiekstrekkers in ’s-Hertogenbosch. De Binnendieze is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van de stad. Maak een rondvaart in een karakteristieke open boot in de open lucht en onder de bebouwing door en ontdek de spannende waterlopen en imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad.

Efteling

Treed binnen in een wereld waar sprookjes tot leven komen. Waar waaghalzen in spectaculaire achtbanen langs draken en geesten vliegen. Bezoek de Efteling, een wereld die de hele familie betovert.

Dierenrijk

Ervaar dé kinderdierentuin van Nederland, Dierenrijk. In dit dierenpark in Mierlo, op ongeveer 35 minuten rijden van vakantiepark de Pier, sta je recht met je neus op de dieren! Kijk je ogen uit en ontdek bijzondere dieren zoals de rode neusbeer, een Siberische tijger en een gibbon.

Billy Bird Park Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk is een recreatiepark voor jong en oud, waar iedereen 360 dagen per jaar Happy Together kan zijn. Het strandbad en de de vele binnen- en buitenattracties zorgen voor een onvergetelijk dagje uit!