Informatie betreffende het coronavirus COVID-19


Gezondheidssituatie Coronavirus - laatste update: 24 juni 2020 20.00u

De maatregelen die genomen zijn rondom het Coronavirus hebben ook effect op de bedrijfsvoering van Vakantiepark De Pier. Wij informeren je graag over alle maatregelen die wij noodgedwongen hebben moeten nemen en welke per direct ingaan.

RIVM

Vakantiepark De Pier volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. We willen dat je met een gerust gevoel aan jouw vakantie kan beginnen en een leuk verblijf bij ons hebt. Met de hele sector staan we in contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Wij volgen hun adviezen strikt na. De richtlijnen kun je terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Algemene situatie

Vakantiepark De Pier blijft geopend. Wij nemen conform de richtlijnen van het RIVM bijkomende maatregelen die jouw goede gezondheid beschermen, risico’s vermijden en je ontzorgen. Zo poetsen we veelbezochte plaatsen extra grondig en hebben desinfecterende gels voorzien op die plaatsen. We hopen dat je daardoor van een fijne vakantie zal genieten. Houd bij het maken van reisplannen rekening met de landelijke maatregelen van het land waar je woont.

Annuleren en omboeken

Gasten die een verblijf op Vakantiepark De Pier hebben geboekt, blijven van harte welkom in de vakantiehuizen, safarilodges en op de kampeerplaatsen. Je hebt hierbij als gast drie opties:

 1. Je besluit gewoon te komen naar Vakantiepark De Pier. Wij zullen er alles aan doen om ondanks de beperking in faciliteiten je een mooi verblijf te bieden. 
 2. Je besluit gebruik te maken van de omboekgarantie en verplaatst je reservering naar een later tijdstip dit jaar of volgend jaar. De reservering kan verplaatst worden naar een verblijf in 2020 of 2021. De volgende voorwaarden zijn dan van toepassing:
 • Alleen geldig op nieuwe reserveringen vanaf 6 mei 2020;
 • Kosteloos omboeken is eenmalig mogelijk tot 14 dagen (aankomsten tot 1 juli) of 28 dagen (aankomsten van 1 juli tot 3 september) voor aankomst.
 • Omboeking naar data op basis van beschikbaarheid;
 • Wij bevestigen de omboeking per e-mail.
 • Bij omboeken naar een duurdere periode zullen we het verschil bij jou in rekening brengen. Bij omboeken naar een goedkopere periode ontvang je het verschil tussen het reeds aanbetaalde bedrag en de boekingswaarde als voucher welke gebruikt kan worden bij een volgende boeking.

 • Omboekingen kunnen op aanvraag en op basis van beschikbaarheid gedaan worden middels het omboekformulier, mits er een nieuwe verblijfsdatum is gekozen.

 • Bij omboeken is alleen wijziging van de de aankomst- en vertrekdatum en woningtype mogelijk.

 • De omboekgarantie is alleen geldig op reserveringen die gemaakt zijn via www.depier.nl, onze klantenservice of via onze receptie.

 • De reservering kan maximaal één keer omgeboekt worden.

 • De reservering kan omgeboekt worden naar een verblijf in 2020 en 2021.

 • Staan er nog aanbetalingen open, dan is het verplicht om deze alsnog te voldoen om gebruik te kunnen maken van de omboekgarantie.

 • In geval van annulering van een reservering na het éénmalig kosteloos omboeken zijn reeds aanbetaalde bedragen niet restitueerbaar.

 1. Je vraagt een voucher aan. Wanneer je rechtstreeks bij ons geboekt hebt, krijg je een voucher die geldig is tot 31 december 2020. De voorwaarden voor een voucher zijn dan van toepassing:
 • Voor verblijven tot 20 mei 2020 is het mogelijk om een voucher aan te vragen;
 • Gasten die wonen in het buitenland bekijken we per geval afhankelijk van situatie in het betreffende land;
 • Deze voucher heeft een waarde van het reeds betaalde deel van de door jou geboekte vakantie;
 • De voucher dient voor 31-12-2020 verzilverd te worden.
 • De voucher kan gebruikt worden voor verblijven met een uiterste aankomstdatum t/m 31-12-2021.
 • Wanneer de nieuwe periode voor een duurdere periode betreft, betaal je het verschil bij;
 • Wanneer de nieuwe periode voor een goedkopere periode betreft, ontvang je het verschil tussen het reeds aanbetaalde bedrag en de boekingswaarde als voucher welke gebruikt kan worden bij een volgende boeking;
 • Wij bevestigen de aanvraag voor de voucher per e-mail dus gelieve deze per e-mail aan te vragen;
 1. Je besluit je verblijf te annuleren. Alhoewel we het jammer vinden je niet nu of later op ons park te verwelkomen, kan dit volgens de geldende annuleringsvoorwaarden:
 • Indien een reservering wordt geannuleerd, zijn annuleringskosten verschuldigd. Deze bedragen zijn tot 30 dagen voor de dag van aankomst 30% van het totaalbedrag en bij annulering vanaf de 30e dag voor aankomst of later het volledige totaalbedrag.

Let op; heb je geboekt via een touroperator, neem dan zelf contact op met deze touroperator. Deze kan jouw informeren over hun eigen voorwaarden.

Op boekingen met een verblijf vanaf 20 mei en/of boekingen gemaakt op of na 6 april 2020 gelden de normale algemene en aanvullende voorwaarden. Mocht de regering de voorzorgsmaatregelen verlengen tot na jouw aankomstdatum, dan kun je uiteraard ook gebruik maken van één van de bovenstaande opties.

Faciliteiten en animatie

Vanaf 1 juni 2020 zal De Huyskamer (horeca) vanaf 12.00u weer open zijn. Het sanitairgebouw gaat vanaf 15 juni 2020 open. Het zwembad is geopend sinds 22 mei 2020. Wil je hier alles ver weten? Lees dan ons protocol. Ook de animatie en andere evenementen komen te vervallen. De wasserette en het chemsich toilet zijn geopend met een aantal voorwaarden:

 • Er zijn desinfecterende gels beschikbaar om kranen en handvatten schoon te maken;
 • Tijdens het wachten binnen en buiten ook je afstand bewaren;
 • De ruimtes zullen meerdere malen met desinfectiemateriaal schoongemaakt worden. Geef de huishoudelijke medewerker ook de vereiste ruimte om te werken.

De Huyskamer (horeca) is vanaf 1 juni gedeeltelijk toegankelijk en we proberen op gezette tijden de mogelijkheid te bieden om eten af te halen. Informatie hierover zal gepubliceerd worden bij de receptie en bij De Huyskamer (horeca).

Dit gezegd hebbende, wensen wij als team jullie een heerlijk relaxed verblijf op ons park. Wij zullen er alles aan doen om dit verblijf prettig, maar ook veilig te laten verlopen.

Een hele fijne vakantie gewenst!

Rems, Nikki & Peppe

En alle medewerkers van Vakantiepark de Pier